Bergvärme Stockholm – hjälp hela vägen 

Om möjligheten finns så är bergvärme i Stockholm alltid en intressant investering. Med möjligheten menas att långt ifrån alla har de geologiska förutsättningar som krävs för att bergvärme i Stockholm ska vara ett effektivt alternativ – och en investering som lönar sig. 

Problemet med bergvärme är att det kräver en ganska tung kostnad i början och att man får vänta i några år innan man når break-even och kan räkna hem pengarna. Målet är givetvis att förkorta den tiden och att börja gå med vinst så snart som möjligt. Viktigt i sammanhanget blir därför val av företag som bistår med rådgivning, med undersökningar av de geologiska förutsättningarna samt som kan ta sig an både grävarbete, borrning och installation av en bergvärmepump i Stockholm

Ser man till detta så är totalentreprenad alltid den lösning som rekommenderas i samband med att man vill använda sig av bergvärme. Att välja ett och samma företag är att välja en större trygghet. 

Bergvärme gör skillnad 

Det kan låta som att bergvärme och ett inköp av en bergvärmepump i Stockholm är en sämre idé. Det är det inte. Tvärtom: finns det rätt förutsättningar i form av bergart och en inte alltför djup borrning så kan du sänka dina kostnader med närmare 80% i jämförelse med andra alternativ. Baserat på detta så tar det heller inte så många år innan den initiala investeringen lönar sig. 

Bergvärme gör dessutom skillnad redan från dag ett. Med rätt förutsättningar och med rätt företag vid din sida så har du alla möjligheter i världen att förändra din ekonomi till det bättre – och samtidigt också göra skillnad för oss alla genom ett aktivt val för en grönare värld. Bergvärme är rakt igenom grön energi. 

Bergvärme är en investering 

Kostnaden för bergvärme i Stockholm? Räkna med att priset börjar runt 200.000 kronor och uppåt. Det du bör veta är att en bergvärmepump i Stockholm har en lång livslängd – och att det borrhål, som bär den högsta kostnaden, kan användas i närmare 100 år. Du borrar alltså en gång och sedan slipper du den kostnaden i framtiden.