Målare Stockholm – välj en professionell lösning

Att måla om är den renovering som ger mest valuta för pengarna. Att byta färg på väggarna kan skapa ett helt nytt hem och då projektet dessutom är relativt billigt så finns det definitivt skäl att överväga detta om du känner att du kört fast i din inredning och vill prova någonting nytt. Här kan man se att exempelvis många väljer att ta ut svängarna och där man exempelvis även målar tak och – i vissa fall – golven. Vilket kan skapa ett helt nytt uttryck i ett rum. 

Att måla om bär, som sagt, många fördelar med sig – men det handlar också om ett ganska svårt projekt. Tyvärr är detta lite bortglömt i sammanhanget och många privatpersoner underskattar att en ommålning tar tid, är fysisk ansträngande och att det finns en tydlig felmarginal. 

Rekommendationen är att man anlitar en målare och njuter frukterna av ett professionellt jobb. För att bli målare så krävs det en gedigen utbildning och praktik i flera år innan man erhåller ett yrkesbevis. Det bör man ha i åtanke som privatperson. Kan jag verkligen göra ett bättre jobb än en målare i Stockholm? Svaret är ganska givet, eller hur? 

En målare i Stockholm ger ett resultat som håller 

Ser man till hur en målning utförd av en professionell målare ser ut så handlar det om ett gediget arbete från start till mål. Bryter man ner och jämför ett jobb utfört av en fackman och ett jobb utfört av en lekman så handlar det till mångt och mycket om klara skillnader i grundarbetet. Där du som privatperson kanske tvättar av din vägg, slipar lite och grundmålar så kommer en målare i Stockholm att lägga lejonparten av tiden på just detta. Man kan säga att det handlar om 80/20 i procent. En målare lägger 80% av tiden på att förbereda den yta som ska målas och resterande 20 % på att måla. Du, som privatperson, gör förmodligen det exakt motsatta och lägger ner 80% av tiden på att måla. Resultatet blir också därefter och där man kan se fläckar, nyansskillnader och flammor. 

En annan faktor att ta hänsyn till gäller även tiden det tar att måla. Du tänker dig att det ska vara klart på någon kväll, men i själva verket så handlar det om betydligt längre tid än så. Att måla om kräver minst två varv och ett varv med grundfärg. Du ska utöver detta – som sagt – även förbereda väggen genom att slipa, spackla och tvätta den. Och, du ska se till att täcka alla lister, taket och golvet så att det inte blir fula fläckar. Har du tiden som krävs? Anlitar du en målare så får du ett perfekt jobb och detta dessutom till ett bra pris. Numera kan du som privatperson använda ditt Rot-avdrag och genom detta dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det gör skillnad och enligt oss borde just detta vara den sista kulan i vågskålen till varför du bör anlita en målare i Stockholm.

Hos målarenstockholm.se kan du läsa mer om professionellt måleri.