Pooltak för bättre poolägande

Med ett pooltak går det att sänka uppvärmningskostnaderna, öka tiden för användning och göra poolen till ett smycke som pryder alla typer av trädgårdar.

Ett pooltak kan göra mycket stor skillnad för den som äger en pool. Kanske känns det lyxigt och dyrt att investera i ett pooltak. Men i många fall är en pool något som endast går att använda under mycket kort tid på sommaren. Och under den tiden kan poolen ofta vara kall eller full av smuts. Eller mycket dyr att värma upp.

Genom att använda ett pooltak blir det en helt annan användning av poolen och även enklare att ta hand om den. För med ett tak över poolen kommer det inte bli så mycket löv, blad eller blommor. Det kommer inte heller bli den stora mängd av insekter som annars hamnar i vattnet och inte kommer upp igen.

Tack vare ett pooltak blir det därför ett betydligt mindre behov av rengöring eller alla de medel som krävs för att hålla poolen frisk och med rätt pH. Med andra ord, tid och pengar som kommer sparas och kan läggas på annat under semestern.

Mindre energislöseri med ett pooltak

För att kunna använda en pool under en hel säsong krävs det ofta någon typ av uppvärmning. Det är ett system som kanske kopplas upp mot elnätet och står och kostar pengar. Eller så är det ett system som kanske kräver solenergi. Ett system som har gratis drift men som brukar kosta mer i inköp.

Den som istället väljer att köpa ett pooltak kommer upptäcka att poolen lättare värms upp och att värmen inte heller försvinner under natten. En tid när pooler brukar kylas ner. Därför kommer det även gå att använda poolen under en längre säsong än vanligt.

Men ett pooltak är inte enbart en praktisk detalj. Idag finns det många olika modeller som är så pass snygga att de kan ses som ett smycke för en trädgård. Det går även att välja ett pooltak som kan passa ihop med den övriga stilen på huset eller stilen som man har valt i sin trädgård.

Publicerat den
Kategoriserat som Tak