Rörmokare i Stockholm tog sista droppen

Vad som händer bakom väggarna är svårt att veta. Det finns sätt att ta reda på det men ändå väntar man ofta tills rörmokare krävs för att laga rör i Stockholm.

Frun hade frågat Erik om han sett att det blivit en lite mörkare fläck på en vägg i källaren. Han hade sagt att det hade han inte men skulle titta på det så snart han hade tid. Dagar och veckor gick, och Erik som tidigare lovat, hade fullständigt glömt att slänga ett öga på väggen. Trots att han passerade varje dag.

Så en månad senare sade frun att nu var han tvungen att se på problemet för fläcken hade blivit mörkare och betydligt större. Hon var orolig att något vattenrör hade gått sönder bakom väggen och att det nu höll på att bli en rejäl fuktskada. Plötsligt vaknade Erik upp ur sitt ointresse.

Han var ingen rörmokare

Den mat som låg framför honom på tallriken blev plötsligt övergiven då Erik försvann ut från köket och dörren till källaren öppnades. Hon hörde steg som tog sig nedför trappan och när de abrupt stannade förstod hon att han sett det som bekymrat henne så länge. Han kom upp med panik i blicken och sa att de genast måste ringa en rörmokare.

Något som hon kände på sig att de borde ha gjort för länge sedan. Men hon visste bättre än att lägga sig i karlgöra, som maken brukar kalla dessa saker. Innan dagen var slut hade en rörmokare bokats in för att komma och titta på den mörka fläcken. Erik själv var ingen rörmokare och fick ta hjälp denna gång.

Rörmokare gav beskedet

Rörmokaren kom och de visade ner henne i källaren så att denna kunde göra sitt jobb. Eva, som rörmokaren hette, hade med sig mätinstrument för att först avgöra det som de redan visste. För vad annat än vatten kunde det vara, och visst hade de rätt. Eva misstänkte att det var en ganska stor läcka.

Vid fuktskador var det vanligt att torka ut fläcken, men här var problemet uppenbart, och hon hade sagt att de behövde öppna upp väggen för att byta ut det rör som med stor sannolikhet hade spruckit. Sen, när de bytt rör, kunde de sätta igång och torka väggen så att mögelrisken helt försvann.

Vilken tur att det finns rörmokare

Rörmokare Eva hade lämnat huset med löfte om att komma tillbaka tidigt nästa morgon vilket hon gjorde. Klockan hade precis slagit sju och trots den tidiga timmen var makarna redan vakna. Eva, som arbetar som rörmokare i Stockholm, hade förklarat att det skulle bli en hel del oväsen och rekommenderat dem att lämna hemmet medan det borrades.

De passade på att åka för att storhandla och när de kom hem hade borrandet upphört. Från källaren hördes ett brummande ljud och när de kom ner såg de en stor fläkt som stod och gick. Eva höll på att plocka ihop sina saker och berättade att hon var klar. Nu skulle fläkten få stå och torka ut väggen några dagar innan hon kom tillbaka och slöt väggen igen.