Vad är det som är så bra med golvslipning i Stockholm

Är det inte billigare att lägga in en plastmatta? Kanske, men det är betydligt mer ekonomiskt med trägolv i Stockholm som kan förnyas med golvslipning.

Det fanns inte mycket som Sonia hade att klaga på när det kom till sin make sedan fyrtio år tillbaka. Inte om någon skulle få för sig att fråga. Endast för sin allra bästa vän skulle hon erkänna att han var den snålaste människan på hela jorden. Det var åtminstone så det kändes ibland.

När de skulle köpa saker tillsammans gick han alltid och lusläste prislapparna samt försökte bestämma vilken som hade mest värde. Det var inte alltid så att den billigaste var bäst. Utan det kunde handla om att en som var lite dyrare och hade speciella kvaliteter. Här kunde hon aldrig förstå hur han tänkte, hennes kära make.

Golvslipning på tapeten

Det hon fasade mest för skulle man kunna tro var presentköp till nära och kära. Men inte. Där var han hur givmild som helst. Nej, det handlade om när de skulle renovera huset. Ibland var hon tvungen att gå en promenad innan diskussioner fortsatte för att inte riskera att deras äktenskap gick i kras.

Nu var det dags för  husets golv. Först ut var vardagsrummet. Hon hade ingen aning om vilken strategi han skulle välja denna gång. Bara att om hon sa något först skulle han gå i en helt annan riktning. Det var bara så det var. Denna gång ville hon slipa golvet men höll inte med det i hopp om att han tänkte samma sak.

Golvslipning vs plastmatta

Under frukosten förklarade han att det var bäst med en plastmatta i vardagsrummet. Han tog fram sin mobil och visade henne stolt en bild han hittat. Den visade ett fint trägolv och hon tittade frågande på honom. Visst ser det riktigt ut? Han såg nöjd ut och hon förstod att hon gått i fällan. Golvet på bilden var i plast.

Hon började argumentera för varför ett plastgolv inte alls var att tänka på. Men maken lade fram en kalkyl. Om de lade detta golv nu kunde de, om de tröttnade, lägga ett nytt och det skulle bli billigare än det trägolv som han misstänkte att hon ville ha. Hon försökte argumentera med hållbarhet men det gick inte alls hem hos maken.

Är man smart får man golvslipning

Huset utanför Stockholm låg nära ett företag som arbetade med golv och golvslipning. Då de hur som helst behövde ett golv bestämde de sig att åka dit för att se vad som fanns att välja på. Företag lade även in golv så det var perfekt. Sonia hade inte sagt ett enda ord till om trägolv då hon visste hur maken skulle tas.

En i personalen tog emot dem och lyssnade på makens tankar om golvet. Denne frågade då om det inte vore bättre att se om det gick och slipa det golv de redan hade istället för att lägga nytt. Det skulle spara dem pengar i längden. Om inte golvet var slipat innan kunde de göras flera gånger. Till sist fick de lov att komma hem till paret för att se om möjlighet fanns. En liten seger för Sonia som visste att det snart skulle komma fler.

För mer information och tips om golvslipning i Stockholm kan du hitta på webbsida: stockholmsgolvslipning.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Golv