Bergvärme Stockholm – vanliga frågor

Funderar du på att ta steget mot bergvärme i Stockholm? Frågan är mer än relevant idag. Många kämpar med en hög elräkning och har börjat inse att det inte är hållbart med att ha ett hus med direktverkande el.

På ett sätt är detta bra. De höga elräkningarna kommer att pressa folk i Stockholm och i södra Sverige att bli mer energieffektiva och ta investeringar i grön energi. Bergvärme i Stockholm är ett ypperligt exempel på en sådan investering som både är grön och som har potential att erbjuda ett betydligt billigare boende.

Här nedan ska vi svara på några vanliga frågor om bergvärme och förhoppningsvis, genom detta, ge dig lite mer kunskap, information och goda råd. Enligt följande:

Vilka fördelar finns med bergvärme i Stockholm?

Den stora fördelen är att bergvärme i Stockholm, rätt dimensionerad och med rätt värmepump, kan sänka uppvärmningskostnaderna med närmare 80% – varje år. Det gör naturligtvis en enorm skillnad i det långa loppet. En annan fördel är att bergvärme är grön energi och att det handlar om något som tar tillvara på jordens resurser. Det är också en värdehöjande investering för dig som villaägare.

Passar bergvärme hos alla?

Nej, det måste ske en geoteknisk undersökning där man dels tittar närmare på hur djupt man måste borra och även se över vilken typ av jord som finns – och hur förmågan är att leda värme. Bergvärme kan innebära att man måste borra väldigt djupt och då handlar det också om mycket pengar. Där kan andra alternativ vara bättre.

Vilken bergvärmepump ska jag välja?

Du ska välja en värmepump som ger dig den effekt du behöver i förhållande till hur ditt hus ser ut och efter hur dina behov ser ut. Detta kan en undersökning av ett seriöst företag inom bergvärme ge svar på. Oavsett effekt på pumpen så är rekommendationen att du väljer att köpa en värmepump från en av de större tillverkarna. Utöver att dessa pumpar har längre livslängd och ger en bättre effekt så är de även enklare att serva och underhålla.